Skip to main content

Current Affairs - 27.01.2022

1. Who has been given Ashok Chakra 2022 recently?

Ans: Baburam (Jammu and Kashmir ASI)

2. Recently, on the occasion of Republic Day, President Ram Nath Kovind has presented the Param Vishisht Seva Medal to whom.?

Ans: Neeraj Chopra

3. Recently, which states have signed an agreement for the construction of Adi Badri Dam.?

Ans: Himachal Pradesh and Haryana

4. Who has recently developed Omicron test kit named OM?

Ans: Central Drug Research Institute

5. Which Indian films have been nominated for Oscar 2022 recently?

Ans: Jai Bhim and Arabikadalinte Singham

6. Which Indian film has been given the best film award at the Dhaka International Film Festival recently?

Ans: Koozhangal

7. Recently with whom has Fullerton India tied up for digital lending for merchant partnership and providing lending products to consumers?

Ans: With Paytm

8. Which bank has recently launched Platina Fixed Deposit Scheme?

Ans: Ujjivan Small Finance Bank

9. If the valuation of any company or startup crosses 10 billion dollars, then what is it called?

Ans: Decadorn

10. Recently, how many children have been honored with the Prime Minister's National Child Award 2022?

Ans: 29 children‌‌

🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

Comments

Popular posts

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో...

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో... 💫Official Question Bank నుంచి 5×630 మొత్తం 3150 Questions ను వరుసగా 30 బిట్స్ కి ఒకటి చొప్పున మొత్తం Practice Tests చేయడం జరిగింది. 💡 ప్రశ్నలు చదవడం మాత్రమే కాదు… 👉 మీరు స్వయంగా Test రాసి 👉 వెంటనే Answer Check చేసి 👉 మీ Preparation Level తెలుసుకోండి! ⚡ Practice Mode + Actual Exam Mode 📊 Score & Answer Review కూడా వెంటనే! 🎯 AP TETకి సిద్ధమవుతున్న ప్రతి అభ్యర్థి ఒక్కసారి తప్పకుండా ప్రయత్నించండి. 👇 Practice & Mock Tests ఇక్కడ: 🔗 https://ganaweb.in/ap-tet-official-paper-1a-practice-test/ 🔥 ఈరోజు ఒక Test… మీ Preparationలో ఒక Step ముందుకు! Lakshya Educational Groups

నేటి ప్రధాన వార్తా పత్రికలు తెలుగు మరియు ఇంగ్లీష్

                             ఈనాడు ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.eenadu.net సాక్షి ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 http://epaper.sakshi.com ఆంధ్రప్రభ ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.prabhanews.com/ V6 వెలుగు➪ 🅣🅢 https://epaper.v6velugu.com 📰నవ తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 http://epaper.navatelangana.com/ నమస్తే తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.ntnews.com 📰మన తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.manatelangana.news English Newspapers        ☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟ 👉🏻The Hindu📰 https://epaper.thehindu.com/reader Deccan Chronicle http://epaper.deccanchronicle.com/states.aspx Indian Express https://epapeHr.newindianexpress.com/t/3464 The Hans India https://epaper.thehansindia.com/ 🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

TET and DSC Very important topics...

Lakshya Educational Groups