Skip to main content

Current Affairs - 13.01.2022


1. Who has recently received the ICC Player of the Year Award for December 2021?

Ans: Ejaz Patel (New Zealand)

2. In whose memory National Youth Day has been celebrated recently on 12 January 2022.?

Ans: In memory of Swami Vivekananda
 
3. What was the theme of National Youth Day 2022.?

Ans: All these are in the mind. (It's all in the mind )

4. Recently which country's all-rounder Chris Morris has announced his retirement from cricket.?

Ans: South Africa

5. Recently Pierre Olivier Gourinches has been appointed as the Chief Economist of the 

International Monetary Fund, who has replaced him?

Ans: Gita Gopinath

6. Recently who has been awarded the 12th Bharat Ratna Dr. Ambedkar Award 2022?

Ans: Harshali Malhotra

7. Recently, the extended range of sea-to-sea version of Brahmos cruise missile has been successfully test fired by DRDO, what is the speed of this missile.?

Ans: 2.8 Mach or about three times the speed of sound

8. Recently which mission has been launched by Indian Railways to track the lost luggage of railway passengers.?

Ans: Mission Amanat

9. Recently who has become the first state in India to have a water metro project?

Ans: Kochi (Kerala)

10. Where will India's first heli-hub be set up recently?

Ans: Gurugram (Haryana)‌‌

🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

Comments