Skip to main content

Current Affairs - 10.01.2022

1. Recently in which state the National Health Mission has started Project Niramay in collaboration with Piramal Health and Cisco on 8 January 2022.?

Ans: Assam

2. Recently which space agency has deployed the world's most powerful telescope in space on 8 January 2022.?

Ans: NASA (launch date- on 25 December 2021)

3. In the recent e-governance conference, Hyderabad Declaration has been adopted by?

Ans: Central and Telangana government

4. Recently, who has launched the country's first mobile honey processing van?

Ans: Khadi and Village Industries Commission

5. Recently who has become the first woman judge of the Supreme Court of Pakistan.?

Ans: Ayesha Malik

6 Recently with whom the Jammu and Kashmir government has signed an MoU in Dubai for an investment of $100 million in the state, under which hotels and commercial cum residential complexes will be built.?

Ans: With Century Financial

7. Recently Life Insurance Corporation of India has inaugurated “LIC Digi Zone” to increase its sales and services for its customers.?

Ans: Mumbai Bandra Kurla Complex

8. Recently Vikram Kothari passed away in January 2022, he is the owner of which company.?

Ans: Rotomac

9. Recently, when has the first Jan Shatabdi Express connecting Manipur to Tripura via Assam been started?

Ans: 8 January 2022

10. When was the birth anniversary of Guru Gobind Singh, the tenth Guru of the Sikhs, celebrated recently?

Ans: 9 January 2022

🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

Comments

Post a Comment

Popular posts

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో...

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో... 💫Official Question Bank నుంచి 5×630 మొత్తం 3150 Questions ను వరుసగా 30 బిట్స్ కి ఒకటి చొప్పున మొత్తం Practice Tests చేయడం జరిగింది. 💡 ప్రశ్నలు చదవడం మాత్రమే కాదు… 👉 మీరు స్వయంగా Test రాసి 👉 వెంటనే Answer Check చేసి 👉 మీ Preparation Level తెలుసుకోండి! ⚡ Practice Mode + Actual Exam Mode 📊 Score & Answer Review కూడా వెంటనే! 🎯 AP TETకి సిద్ధమవుతున్న ప్రతి అభ్యర్థి ఒక్కసారి తప్పకుండా ప్రయత్నించండి. 👇 Practice & Mock Tests ఇక్కడ: 🔗 https://ganaweb.in/ap-tet-official-paper-1a-practice-test/ 🔥 ఈరోజు ఒక Test… మీ Preparationలో ఒక Step ముందుకు! Lakshya Educational Groups

నేటి ప్రధాన వార్తా పత్రికలు తెలుగు మరియు ఇంగ్లీష్

                             ఈనాడు ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.eenadu.net సాక్షి ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 http://epaper.sakshi.com ఆంధ్రప్రభ ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.prabhanews.com/ V6 వెలుగు➪ 🅣🅢 https://epaper.v6velugu.com 📰నవ తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 http://epaper.navatelangana.com/ నమస్తే తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.ntnews.com 📰మన తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.manatelangana.news English Newspapers        ☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟ 👉🏻The Hindu📰 https://epaper.thehindu.com/reader Deccan Chronicle http://epaper.deccanchronicle.com/states.aspx Indian Express https://epapeHr.newindianexpress.com/t/3464 The Hans India https://epaper.thehansindia.com/ 🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

TET and DSC Very important topics...

Lakshya Educational Groups