Skip to main content

Current Affairs

1. What is the rank of India in the Para Olympics held in Tokyo?
Ans. 24th✅

2. Which has become India's first e-vehicle friendly highway?
Ans. Delhi - Chandigarh Highway✅

3. Which bank has raised Rs 4,000 crore through Additional Tier 1 (ATI) bonds?
Ans. State Bank of India (SBI)✅

4. Which country has become the first Asian country to launch the Plastics Agreement?
Ans. India✅

5. Which company has been fined Rs 1971 crore by the Government of Ireland for not maintaining transparency in the privacy policy of the users?
Ans. WhatsApp Messenger✅

6. In which city did Smt Nirmala Sitharaman lay the foundation stone of the Income Tax Department's office building?
Ans. Bangalore (Karnataka)✅

7. Ladakh has declared two endangered species snow leopard and which new state animal state bird?
Ans. Black Necked Crane✅

8. Which organization has released the Social Security Report 2020-22?
Ans. International Labor Organization✅

9. Who has approved the indigenous corona vaccine CORBEVAX for clinical trials?
Ans. Drug Controller General of India✅

10. Which e-commerce company has announced the launch of Kisan Store?
Ans. Amazon India✅

Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

Comments

Popular posts

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో...

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో... 💫Official Question Bank నుంచి 5×630 మొత్తం 3150 Questions ను వరుసగా 30 బిట్స్ కి ఒకటి చొప్పున మొత్తం Practice Tests చేయడం జరిగింది. 💡 ప్రశ్నలు చదవడం మాత్రమే కాదు… 👉 మీరు స్వయంగా Test రాసి 👉 వెంటనే Answer Check చేసి 👉 మీ Preparation Level తెలుసుకోండి! ⚡ Practice Mode + Actual Exam Mode 📊 Score & Answer Review కూడా వెంటనే! 🎯 AP TETకి సిద్ధమవుతున్న ప్రతి అభ్యర్థి ఒక్కసారి తప్పకుండా ప్రయత్నించండి. 👇 Practice & Mock Tests ఇక్కడ: 🔗 https://ganaweb.in/ap-tet-official-paper-1a-practice-test/ 🔥 ఈరోజు ఒక Test… మీ Preparationలో ఒక Step ముందుకు! Lakshya Educational Groups

నేటి ప్రధాన వార్తా పత్రికలు తెలుగు మరియు ఇంగ్లీష్

                             ఈనాడు ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.eenadu.net సాక్షి ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 http://epaper.sakshi.com ఆంధ్రప్రభ ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.prabhanews.com/ V6 వెలుగు➪ 🅣🅢 https://epaper.v6velugu.com 📰నవ తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 http://epaper.navatelangana.com/ నమస్తే తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.ntnews.com 📰మన తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.manatelangana.news English Newspapers        ☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟ 👉🏻The Hindu📰 https://epaper.thehindu.com/reader Deccan Chronicle http://epaper.deccanchronicle.com/states.aspx Indian Express https://epapeHr.newindianexpress.com/t/3464 The Hans India https://epaper.thehansindia.com/ 🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

TET and DSC Very important topics...

Lakshya Educational Groups