Skip to main content

Current Affairs || 21.09.2021

1. Who has announced a new tripartite security partnership for the Indo-Pacific region?

Ans. Joe Biden

2. In which city the cabinet has approved Eklavya Model Residential School?

Ans. Visakhapatnam (Andhra Pradesh)

3. Indian cricket team captain Virat Kohli has announced to quit the captaincy of which cricket format?

Ans. T20 Format

4. With which country has the Union Cabinet approved MoU for Disaster Risk Reduction?

Ans. Italy

5. On the birthday of Prime Minister Narendra Modi, the BJP has announced to run a service-dedication campaign for how many days?

Ans. 20 Days

6. Which woman has been elected as the Chairperson of the International Civil Aviation Organization Aviation Safety Committee?

Ans. Shefali Juneja

7. Who has launched the skill development scheme for children from far flung areas?

Ans. Indian Railways

8. Which edition of Sco Paceful Mission 2021 has been organized in the Orenburg region of West Russia?

Ans. Sixth Edition

9. How many Sheikya astronauts have been launched by SpaceX on a private Earth orbit?

Ans. Four (4)

10. What is the theme of World Voice Day, 2021?

Ans. One World Many Voices (16 April)

🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

Comments

Popular posts

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో...

AP TET official question bank practice and mock tests ఒకే పేజీ లో... 💫Official Question Bank నుంచి 5×630 మొత్తం 3150 Questions ను వరుసగా 30 బిట్స్ కి ఒకటి చొప్పున మొత్తం Practice Tests చేయడం జరిగింది. 💡 ప్రశ్నలు చదవడం మాత్రమే కాదు… 👉 మీరు స్వయంగా Test రాసి 👉 వెంటనే Answer Check చేసి 👉 మీ Preparation Level తెలుసుకోండి! ⚡ Practice Mode + Actual Exam Mode 📊 Score & Answer Review కూడా వెంటనే! 🎯 AP TETకి సిద్ధమవుతున్న ప్రతి అభ్యర్థి ఒక్కసారి తప్పకుండా ప్రయత్నించండి. 👇 Practice & Mock Tests ఇక్కడ: 🔗 https://ganaweb.in/ap-tet-official-paper-1a-practice-test/ 🔥 ఈరోజు ఒక Test… మీ Preparationలో ఒక Step ముందుకు! Lakshya Educational Groups

నేటి ప్రధాన వార్తా పత్రికలు తెలుగు మరియు ఇంగ్లీష్

                             ఈనాడు ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.eenadu.net సాక్షి ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 http://epaper.sakshi.com ఆంధ్రప్రభ ➪ 🅐🅟 & 🅣🅢 https://epaper.prabhanews.com/ V6 వెలుగు➪ 🅣🅢 https://epaper.v6velugu.com 📰నవ తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 http://epaper.navatelangana.com/ నమస్తే తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.ntnews.com 📰మన తెలంగాణ ➪ 🅣🅢 https://epaper.manatelangana.news English Newspapers        ☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟☟ 👉🏻The Hindu📰 https://epaper.thehindu.com/reader Deccan Chronicle http://epaper.deccanchronicle.com/states.aspx Indian Express https://epapeHr.newindianexpress.com/t/3464 The Hans India https://epaper.thehansindia.com/ 🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

TET and DSC Very important topics...

Lakshya Educational Groups