14 September 2021 Current Affairs



1. Which conference of the Guardians of Migrants is organized?
Ans. fourth

2. Name the Minister of State for Health and Family Welfare who has inaugurated the “Digital Population Clock”?
Ans. Bharti Praveen Pawar

3. Tribal Affairs Minister Shri Arjun Munda has gone on a 2-day visit to which state?
Ans. Assam

4. Which former Union Minister has taken over as the Vice President of Gandhi Smriti and Darshan Samiti?
Ans. Vijay Goel

5. Bhupendrabhai Rajinikanth Patel has been elected as the new Chief Minister of which state?
Ans. Gujarat

6. In which state Jyotiraditya Scindia has launched "Medicine from the Sky" scheme?
Ans. Telangana

7. Which INS has been honored with "President Color Award" by President Ram Nath Kovind?
Ans. INS Hans

8. In which city did the Union Defense Minister Rajnath Singh hold a bilateral meeting with his Australian counterpart Peter Dutton?
Ans. New Delhi

9. India and Japan have organized which of their Maritime Affairs Dialogue?
Ans. sixth

10. India and which country have signed a free trade agreement together?
Ans. Georgia

🏹Lakshya🇮🇳Charitable📚Society🩺

Comments